Hervormde Gemeente Heerde - Nieuws

veluwsch nieuwsblad2

Deze wijze woorden stonden op de voorkant van Het Veluwsch Nieuwsblad van vrijdag 25 februari 1921 (!) die vorige week is gevonden tijdens werkzaamheden onder de kerkvloer. Zou deze krant bewust zijn achtergelaten en zou deze tekst een les zijn die onze vorige generaties ons mee hebben willen geven? Daar zullen we nooit achter komen, maar misschien vinden we in de toekomst nog wel meer achtergelaten wijsheden.

De kerkenraden zijn bijzonder dankbaar dat veel vacatures in de wijkkerkenraden en de algemene kerkenraad weer worden ingevuld. In de ochtenddiensten van 13 en 20 februari zijn in totaal 13 nieuwe ambtsdragers bevestigd en 10 ambtsdragers herbevestigd.

Betekent dit nu dat dan alle vacatures zijn vervuld? Nee, helaas is dit niet het geval.

Drie kerken in Epe, de Regenboogkerk, de Martinus geloofsgemeenschap en de Grote Kerk, organiseren in het seizoen 2022/2023 een serie lezingen over interessante thema’s onder het motto “Avonden met Zin en Kleur”.
Voor meer informatie klik HIER

2022 2023 avonden 01

Vanaf 1 januari 2021 zijn contante giften niet meer aftrekbaar
Giften zijn aftrekbaar in de inkomstenbelasting als persoonsgebonden aftrek. De Belastingdienst heeft echter de afgelopen jaren meerdere fraudegevallen ontdekt met deze kwitanties. Daarom is de wet aangepast en zijn contante giften vanaf 1 januari 2021 niet meer aftrekbaar.