Hervormde Gemeente Heerde - Kerkplein

In deze rubriek publiceren wij evenementen en activiteiten van kerkelijk en / of pastoraal belang van derden.

20220925 verslaving

Loskomen van je verslaving en weer jezelf worden?
Maar weet je niet hoe? Kom dan naar een van de activiteiten in de week van verslaving van 25 september tot 2 oktober.
De week is voor iedereen die geïnteresseerd is of te maken heeft met verslaving en middelengebruik. Veel mensen
kennen iemand die verslaafd is. Dat kan GHB of alcohol zijn, maar ook lachgas, 3mmc, game- of gokverslaving.
Het is een landelijk probleem.

Verslaving raakt iedereen!
Toch is het voor veel mensen lastig om hulp te zoeken. Toe te moeten geven dat je te maken hebt met verslaving gaat
vaak samen met schaamte en schuld. Ook voor de omgeving van iemand die verslaafd is.
Misschien zit jij zelf in middelengebruik waar je mee wilt stoppen en weet je niet hoe. Of heb jij iemand in jouw naaste
omgeving die verslaafd is? En wil je tips hoe je daar mee om kunt gaan? Maak dan in de week van verslaving kennis met de
verschillende vormen van hulp.

Kom, wees welkom en doorbreek het taboe op verslaving
Op zondag 25 september start deze week in alle kerken in de gemeente Heerde. Tijdens de weekmarkten in Wapenveld op woensdagochtend
28 september en Heerde op vrijdagmiddag 30 september kunt u in gesprek met ervaringsdeskundigen, de wijkagenten en andere hulpverleners.
Of kom naar de informatieavond op woensdag 28 september in de Heerd. Tijdens deze avond, die geopend wordt burgemeester Wiggers, komen
verschillende sprekers aan het woord die vertellen over hun ervaring met middelengebruik of andere verslavingen.

Samen zijn we Heerde
Samen met u willen we het taboe doorbreken wat op verslaving ligt. Daarom organiseren we deze week met elkaar: inwoners, boa’s, kerken,
wijkagenten, ervaringsdeskundigen, Tactus en andere hulpverleners o.a. vanuit Stip.
Zie verder o.a. voor het programma de bijgevoegde document.

Meer weten? Neem contact op met Zorgvraag Heerde:
Telefoon: (0578) 69 94 99 E-mail: info@zorgvraagheerde.nl
Website: www.zorgvraagheerde.nl

Programma:

Zo. 25 september

Start in alle kerken in de gemeente Heerde.
Meer info in de betreffende kerkbladen.

Ma. 26 september Aanvang: 20.00 uur

Digitale meeting voor ouders door Tactus Intact met: Jeroen Jansen (preventiemedewerker Heerde) en Chris (ervaringsdeskundige/groepsleider bij Intact). Zoom https://us06web.zoom.us/j/89584903451

Woe. 28 september Aanvang: 10.00 uur

Weekmarkt Wapenveld: infostand en in gesprek met ervaringsdeskundigen en professionals.

Woe. 28 september Inloop: 19.30 uur Aanvang: 20.00 uur

Informatieavond in de Heerd met onder andere opening door burgemeester Wiggers, ervarings-verhalen, afsluiting wethouder van Ommen én stands van onder andere Tactus, IrisCovery, Herstel-broeders, AA Herstelgroep en andere hulpverleners.

Vrij. 30 september Aanvang: 14.00 uur

Weekmarkt Heerde: infostand en in gesprek met ervaringsdeskundigen en professionals.

20220925 verslaving2

Avonden met Zin en Kleur

2022 2023 avonden 01

Drie kerken in Epe, de Regenboogkerk, de Martinus geloofsgemeenschap en de Grote Kerk, organiseren in het seizoen 2022/2023 een serie lezingen over interessante thema’s die steeds een relatie hebben met religie en maatschappij onder het motto “Avonden met Zin en Kleur”.

Met deze nieuwe opzet hopen we niet alleen interessante en plezierige momenten mee te mogen maken, maar ook te ontdekken dat de kerken meer met elkaar gemeen hebben dan dat er verschillen zijn. En dat zij de maatschappij iets te bieden hebben.

Bovendien zijn deze activiteiten interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor religie. En wie heeft dat niet?

U bent dus van harte welkom!

De eerste avond vindt plaats op donderdag 22 september om 19:30 in de Grote Kerk, Beekstraat 1A, Epe.
2022 2023 avonden 02

Het Trio Wilde Eend brengt ons een Vertelconcert:  “Lechajim, op het leven!”

Het trio - ook bekend onder de Jiddische naam Vilde Katshke - brengt een frisse mix van Joodse muziek en verhalen. Deze avond brengen ze een programma over Joodse feesten zoals Pesach, Poerim, Soekot en Chanoeka. Het glas wordt geheven en een uitbundig “Lechajim” klinkt om het leven te vieren. Het zijn in alle opzichten feestelijke volksverhalen vol wijsheid en humor met bijpassende feestmuziek.

Een feestelijke en leerzame start van de reeks “Avonden met Zin en Kleur”.
2022 2023 avonden 03