Aangepaste kerkdiensten wegens het coronavirus

Tot nader order worden onze kerkdiensten in de besloten vorm gehouden met alleen de predikant en een klein deel van de kerkenraad.
De Johanneskerk is tijdens deze diensten voor andere bezoekers gesloten.
De diensten zullen op zondagen om 09.30 en 19.00 uur worden uitgezonden via www.kerkomroep.nl.
In deze periode wordt op de woensdagavond 19:30 uur ook een meditatie gehouden, te volgen via "Diensten met Beeld"..

Sinds de kerk is gesloten voor gemeenteleden en de kinderen, kunnen we via deze weg de kinderen alsnog betrekken bij de diensten en andere activiteiten.

Kindermoment voor tijdens de thuisdienst
Deze week, voor komende zondag, is er een kerkboekje welke je kunt downloaden. Klik op de afbeelding en je hebt 'm!

20200705 kindermoment

202004 henkieshowEr zijn ook hele mooie bijbelverhalen, die kun je HIER vinden en er één uitkiezen.

Henk Vlaardingenbroek plaatst elke dag op zijn YouTubekanaal de Henkie Show klik maar eens op het hoofd van Henkie en je komt op zijn youtube kanaal. Dit is zijn verhalen uit de kinderbijbel in videovorm, zodat kinderen de verhalen van God kunnen leren kennen door de video’s van de Henkie Show.

Knutselwerkjes en tekeningen
202004 creatiefEen andere website van Henk Vlaardingenbroek heet Creatief Kinderwerk. Op deze website staan knutselwerkjes, proefjes, trucjes, gebeden, toneelstukjes, video’s en nog veel meer!
De HGJB heeft verschillende werkbladen op hun website staan.
Hier heb je even je vader of moeder bij nodig omdat de werkbladen verpakt zijn in een ingepakt bestand.
Om op die website te komen kun je klikken op het jongetje met de pet.

Samen de Bijbel lezen
YouVersion heeft naast de Bijbelapp ook een speciale Bijbelapp voor kinderen. Deze Bijbelapp voor kinderen is geschikt voor kinderen t/m 8 jaar.
Je kunt deze kinderapp downloaden door HIER te klikken.
Het Nederlands Bijbelgenootschap stelt drie gratis boeken beschikbaar. Het eerste boek is de Samenleesbijbel Junior: 14 stappen. Dit boek is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar.
Het tweede boek is het Lucas-evangelie uit de Samenleesbijbel. Deze verhalen over Jezus zijn geschreven voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
Daarnaast is er een uitgave van het Bijbelboek Psalmen in de Bijbel in Gewone Taal.  Voor meer informatie zie de website van het bijbelgenootschap.

202004 hgjb logo

Er is ook een Bijbel leesrooster voor het hele gezin, deze staat op de website van de HGJB, dus waar moet je nu op klikken?

Voor deze coronatijd heeft World Vision een gezinsboekje ontworpen. Je weet het al: klik op het logo van Word Vision.

202004 wordvision logo

Liedjes
202004 meesterRichardOok kan je liedjes zingen met meester Richard via YouTube.
Meer dan 100 christelijke kinderliedjes staan op zijn kanaal. Om daar te komen klik je op meester Richard.

Boekje van 28-6-2020

20200426 kindermoment

Kaarten van 19-04-2020: klik op de balk
20200419 kaarten

[Dit is een voorlopige tekst - mis je nog informatie over de Kindernevendienst laat het ons dan weten Kindernevendienst laat het ons dan weten]

Elke zondag gaan de kinderen van de basisschool groepen 1 tot en met 5 naar hun eigen kindernevendienst. Net voor de preek verlaten we de kerk om naar het koetshuis of het kerkelijk bureau te gaan. Samen luisteren we naar 1 van de prachtige verhalen uit de bijbel. We praten er over na en zingen mooie liedjes tot eer van God. Soms maken we er ook zelf muziek bij met allerlei muziekinstrumentjes. Daarna is er tijd om te knutselen of te puzzelen over het bijbelverhaal.

Een keer in de maand is het feest. Dan gaan we met z’n allen naar de kelder van Welgelegen. Ook de kinderen die in groep 6 tot en met 8 van de basisschool zitten mogen gezellig mee. We blijven in Welgelegen tot het einde van de kerkdienst en hebben dus extra tijd om leuke dingen samen te doen. We zingen mee met de liedjes op de beamer en luisteren naar een mooi verhaal uit de bijbel. Daarna is het tijd om te knutselen.

Voor de oudere kinderen is er een andere activiteit. Als ze willen, mogen ze de jongere kinderen helpen met het knutselen. Dat is erg handig, want in Welgelegen maken we vaak een moeilijker werkje omdat we meer tijd hebben. De kindernevendienst in Welgelegen sluiten we altijd af met het volgende lied.

De Here zegent jou en Hij beschermt jou
Hij schijnt Zijn licht over jouw leven
Hij zal genadig zijn en heel dicht bij je zijn
Hij zal Zijn vrede aan je geven

Wij hopen je zondag te zien bij de kindernevendienst. Kom jij ook?

Voor contact: KND@hervormdheerde.nl