Collecte voor Istebna (Polen)

Collecte voor Istebna (Polen)

Collecte voor IstebnaAls gemeente zijn wij verbonden met onze partnergemeente in Istebna (Polen). In een eerder bericht gaven we u al een kort verslag hoe het gaat met onze partnergemeente. We hebben toen gesproken met Sabina en haar een aantal vragen gesteld. We vroegen haar hoe het met hun als gemeente gaat en hoe de situatie in Polen is gezien de oorlog in Oekraïne. Sabina vertelde ons toen dat er (op 3 maart) nog geen vluchtelingen werden opgevangen in Istebna. Afgelopen periode benaderde Sabina ons om te vertellen hoe de situatie nu is, en heeft ons als gemeente om hulp gevraagd.

Sabina vertelde ons dat er momenteel Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in Istebna. Toen de eerste vluchtelingen werden opgevangen in Istebna hielp de lokale bevolking en de gemeente mee om zoveel mogelijk spullen in te zamelen voor de vluchtelingen. De belangrijkste producten die ze verzamelden waren voedsel, hygiëneproducten, dekens, wasmiddel, luiers, ondergoed, sokken en andere kleding. Maar ook medicijnen zoals paracetamol. Maar nu de oorlog al zo lang duurt wordt het steeds lastiger voor de mensen in Istebna voldoende spullen te verzamelen. Sabina heeft ons als gemeente daarom gevraagd of wij hun willen helpen!

We willen onze partnergemeente graag ondersteunen bij het opvangen van de vluchtelingen in hun gemeente. Dit willen we als gemeente Heerde doen door tijdens de collecte van 1e en 2e Pinksterdag geld in te zamelen. Met het geld dat wij ophalen kan onze partnergemeente de vluchtelingen voorzien in de belangrijkste levensbehoefte.