Hoe werkt de Hervormd Heerde-app?

Hoe werkt de Hervormd Heerde-app?

Groepen
Als gemeentelid bent u standaard ingedeeld in ‘Mijn kerk’, ‘Hervormd Heerde’ en ‘Lief en leed’. ‘Mijn kerk’ is de tijdlijn met de berichten van alle groepen waar u lid van bent. ‘Hervormd Heerde’ is de groep waar alle gemeenteleden lid van zijn. Elke groep heeft een beheerder. Deze beheerder kan u toestemming geven om aan te sluiten bij een groep en houdt in de gaten of er geen ongewenste berichten worden geplaatst.

Wilt u weten welke groepen er zijn? Dat is mogelijk door te kijken in het groepenoverzicht. Zelf een groep aanmaken? Als u klikt op het plusje kunt u een nieuwe groep aanmaken.
Controleer of de groep nog niet aanwezig is, geef een duidelijke titel en beschrijving, kies een groepsfoto en voeg de leden toe die u erbij wilt!

Hervormd Heerde app2Mijn profiel
Iedereen heeft een eigen profiel. U kunt zelf bepalen welke informatie u toevoegt aan uw profiel. Het is de bedoeling dat u een foto toevoegt aan uw profiel zodat we elkaar niet alleen van naam, maar ook van gezicht kunnen herkennen. Dit is ook prettig voor nieuwe gemeenteleden.

Berichten
Naast dat er berichten geplaatst kunnen worden, is het ook mogelijk om te reageren op berichten. Om spam te voorkomen, houdt de beheerder in de gaten of de berichten wel op de juiste plek worden geplaatst.

Gemeentegids
In de gemeentegids ziet u alle gemeenteleden die een account hebben in de Hervormd Heerde-app. Als u op een profiel klinkt, ziet u meer informatie van dit gemeentelid zoals een foto en een adres.

Hervormd Heerde app3Tijdlijn
Op uw tijdlijn ‘Mijn kerk’ worden de berichten getoond van alle groepen waar u inzit. Dit lijkt dus op een tijdlijn van Facebook.

Aan- en uitzetten van meldingen
U kunt zelf instellen of u een melding wilt krijgen van berichten die in de groepen worden geplaatst. Onder in het scherm vindt u ‘profiel’. Als u daarop klikt en vervolgens op ‘instellingen’ komt u uit bij ‘meldingen’. Daar kunt u zelf bepalen waar u meldingen van wilt ontvangen.

Agenda koppelen aan uw digitale agenda
In de agenda ziet u welke kerkdiensten er zijn. Daarnaast kan er per groep ook een eigen agenda worden toegevoegd, bijvoorbeeld voor de clubavonden van TOF! of de bijeenkomsten van uw bijbelstudiegroep. Bij ‘agenda’ zijn al uw losse agenda’s verzameld en is in één oogopslag duidelijk welke kerkelijke activiteiten u die week heeft. Bovendien is het mogelijk om uw kerkagenda te koppelen aan uw digitale agenda.

Hervormd Heerde app4Collecteren
Naast de groepen, de agenda en de gemeentegids met de mensen in de app biedt de Hervormd Heerde-app ook de mogelijkheid om digitaal te collecteren. Zoals al eerder is uitgelegd in het kerkblad, werken we dus met een saldo en betaalt u eenmalig transactiekosten. Dit betekent dus dat dit bedrag direct naar onze kerk gaat en niet op een tussenrekening terechtkomt.

Als u uw saldo heeft opgewaardeerd, wordt dit bedrag weergegeven in de app. Elke week kunt u daarna van dit bedrag aan de collectedoelen geven, totdat uw saldo op is. Daarna moet het saldo opnieuw opgewaardeerd worden. Dan pas hoeft u dus weer transactiekosten te betalen. Dat betekent dat u transactiekosten bespaart en dat het volledige bedrag ten goede komt aan het doel. Het is mogelijk om te betalen zonder saldo, maar dan moet u wel de transactiekosten betalen. De kerk krijgt elke week een overzicht hoeveel collectegeld een doel heeft opgebracht. Dit is administratief daardoor eenvoudiger. In tegenstelling tot de Givt-app is het ook eenvoudiger om te zien aan welk doel u geeft.