Week 2 - 13 maart

40dagebtijd 2022 week2

De zieken bezoeken

1 Korinthe 13:1-13
De Amerikaanse predikant Michael Curry liet er bij het huwelijk van prins Harry en Meghan geen twijfel over bestaan. Vol passie herhaalde hij een preek lang zijn punt: uiteindelijk draait het om één ding, namelijk de liefde. En zegt erbij: "De uiteindelijke bron van die liefde is God zelf: Hij is de bron van al onze levens." Deze realistische boodschap wordt door veel mensen herkend. Het dagblad Trouw noemde de preek zelfs het hoogtepunt van de dag. Niet minder geestdriftig deelt Paulus hetzelfde punt. Een mens kan van alles bezitten, tot aan een groot geloof en de bereidheid om alles op te geven, maar heb je daarbij niet de liefde, dan is het eigenlijk voor niets. Liefde, toen en nu, is de bron en basis van ons leven, gegeven door God zelf. Als je door de ogen van de zeven werken het stuk van Paulus over de liefde leest, wordt de kracht ervan nog duidelijker. We doen ze niet zomaar, zoals het bezoeken van de zieken, maar weten ons aangeraakt door God zelf.

Het actief omzien naar de naaste kan door het versturen van een kaart naar een eenzame of zieke buur, kennis of naar een mantelzorg(st)er. Achter in de kerk liggen kaarten en in deze week worden ook kaarten uitgedeeld in de diensten. Gemeenteleden kunnen deze kaarten dan beschrijven, frankeren en versturen. Op de site worden enkele e-cards toegevoegd om via de mail te versturen.

Kleurplaten

Hieronder staan kleurplaten voor de kinderen. Deze kunnen digitaal ingeleverd worden via diaconie@hervormdheerde.nl. Van deze tekeningen worden kaarten gemaakt voor de bloemengroet en voor de paasgroet actie aan onze ouderen.

Kleurplaat Geen kind alleen Kleurplaat landbouw Azië Kleurplaat Zorg voor elkaar

Een kaartje sturen

Aangezien daadwerkelijk bezoek wat lastig is, hebben we een alternatief waarbij we toch de zieken aandacht kunnen geven. Het actief omzien naar de naaste kan door het versturen van een kaart naar een eenzame of zieke buur of kennis of naar een mantelzorg(st)er. Achter in de kerk liggen kaarten en zijn tevens beschikbaar bij de diakenen. U kent vast wel een diaken in de buurt, desgewenst bezorgen wij bij u de gewenste kaarten. Gemeenteleden kunnen deze kaarten dan beschrijven, frankeren en versturen. Het is ook mogelijk om een e-card te versturen via onderstaande links.

ecard christelijke ecards  ecard c cards

of kijk op http://www.kruislinks.nl/weblinks/christelijke-e-cards/.

Het is een laagdrempelige actie, iedereen kan meedoen en hier past de opmerking: “kleine moeite, groot plezier”. Juist in deze tijd mogen we niet verslappen in het omzien naar elkaar, hoe lastig dat soms ook is.

Doet u mee ?