Week 5 - 3 april

 

40dagebtijd 2022 week5

De dorstigen drinken geven

Johannes 4
Jezus is moe en heeft dorst. Als Hij bij een oude bron gaat zitten vraagt Hij de Samaritaanse vrouw die langskomt om water. En dan draait meteen het perspectief in het verhaal. Het water waar Jezus om vroeg blijkt opeens ook het beeld voor datgene wat je leven echt vervulling kan geven. Aanvankelijk begrijpt de vrouw het nog niet helemaal en lijkt ze vooral blij dat ze met dit bijzondere water nooit meer naar de put hoeft te gaan. Maar gaandeweg daalt de boodschap in en haalt ze vol enthousiasme haar stadsgenoten erbij. Je dorst laven. Soms heb je daar letterlijk behoefte aan, zoals op een warme zomerdag. Maar soms verlang je naar meer en zoek je naar 'water' dat de dorst naar rust en betekenis in je leven kan vervullen. De zeven werken roepen ons op de dorstigen te laven. In het licht van Johannes 4 kun je dat lezen als een dubbele opdracht. We dragen zorg voor de nood van mensen, vaak heel letterlijk. Maar we hebben ook iets te delen dat het concrete te boven gaat.

De actie voor deze week is de bekende Paasgroetactie.

Ongeveer 350 bloemen worden bezorgd bij onze oudere gemeenteleden om hen een hart onder de riem te steken. We merken dat het veel voldoening geeft bij de bezorgers en waardering en dankbaarheid bij hen die een bloemetje ontvangen. Gelukkig zijn de corona maatregelen weer versoepeld. U kunt zelf, in goed overleg met degene die bezocht wordt afstemmen of u de bloemen afgeeft of voor een gesprekje mee naar binnen gaat.

Voor deze actie hebben we weer ca. 50 chauffeurs nodig om op zaterdagmiddag 9 april de bloemen te bezorgen. Tussen 13.00 en 14.00 uur kunnen de bloemen en een adressenlijst afgehaald worden op het kerkplein, ingang Bonenburgerlaan. Wanneer u de auto hier even parkeert worden de bloemen u aangereikt. Ook dit is een stukje diaconaal werk dicht bij huis waar iedereen, jong en oud, aan mee kan doen.

Graag opgaaf vooraf bij:

Arjan Berends
a.h.berends@hetnet.nl
tel: 641537

of

Wim Egberts
w.egberts3@chello.nl
tel: 694439

We rekenen er op dat velen zich spontaan zullen aanmelden en dat het een feestelijke en dankbare middag mag worden.

Op zaterdagmiddag 9 april zijn wij bereikbaar op 06 20136850

Doet u mee ?