Week 1 - 6 maart

40dagebtijd 2022 week1

De hongerigen eten geven

Lucas 4: 1-13
Waar veel mensen de honger overkomt, lijkt Jezus die bijna bewust op te zoeken. Veertig dagen trekt Hij zich terug in de woestijn en doet het al die tijd zonder eten. Een tijd van inkeer en voorbereiding, voordat straks zijn optreden begint. Dan meldt zich de grote tegenspeler, de duivel, met een listig gekozen aanbod. want wie wil er geen brood na veertig dagen zonder ? Van brood gaat de verleiding naar de macht over de wereld. Jezus gaat er niet op in en geeft daar een duidelijke boodschap mee af. Wie de behoeften in zijn leven laat voeden met wat op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt, kan bedrogen uitkomen. Een leven in relatie met God, daarin ligt de toekomst. Op weg naar die toekomst delen we van wat ons gegeven is en voeden we op onze beurt wie honger heeft.

Op de woensdag 9 maart vieren we Biddag voor gewas en arbeid. We bidden niet alleen voor een goede oogst, maar ook voor alles wat wordt gedaan om mensen te voorzien van ‘ons dagelijks brood’

De oproep voor deze week is:

  • Voor de volwassenen: Eet een week sober, bijvoorbeeld minder of geen vlees.
  • Voor de kinderen: Lukt het een week niet te snoepen ?
  • Deel van uw overvloed en help mee om levensmiddelen in te zamelen voor de Voedselbank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Deze mensen houden maandelijks niet genoeg geld over voor eten, kleding en andere basisbehoeften. Ook in de omgeving van Vaassen, Epe, Heerde en omgeving zijn tientallen gezinnen afhankelijk van voedselhulp. Voedselbank Vaassen Epe Heerde & omgeving steunt deze groep door voedselpakketten te verstrekken, samengesteld door vrijwilligers uit gedoneerde middelen. Zowel bestuursleden als vrijwilligers krijgen geen enkele vergoeding voor hun inzet bij de Voedselbank.

Doet u ook mee met het inzamelen van houdbare levensmiddelen voor de voedselbank? Voorkeur gaat uit naar Fairtrade artikelen, wel zo eerlijk voor de boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden, die hierdoor kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. U kunt uw artikelen tot  14 maart inleveren bij de familie Bijsterbosch, Zuppeldseweg 16-1 te Heerde of op biddag en zondag afgeven op de tafels achterin de kerk.

Op zondag 13 maart is de Diaconie collecte voor de voedselbank.

Doet u mee ?