Alpha

Youth Alpha biedt jou een eigentijdse en laagdrempelige manier om kennis te maken met het christelijk geloof of je geloof te verdiepen.

We vinden het belangrijk dat je zelf kritisch nadenkt en dat je je eigen mening vormt. Niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen gelooft hetzelfde. Zelf geloven we in God en Jezus maar we zullen je nooit dwingen om dat ook te doen. Jij hebt recht op je eigen mening en we helpen je graag bij het zoeken naar die mening. We ontdekken het graag samen!

Een cursus duurt in totaal 10 weken (één avond per week) en een weekend. Elke avond begint met een gezamenlijke maaltijd en daarna wordt er met elkaar een thema besproken en uitgediept. Vervolgens gaan we in kleine groepjes uiteen om verder te praten. Ook is er elke cursusavond tijd om je eigen onderwerpen in te brengen.

Iedereen tussen de 16 en 21 jaar is welkom!

Kijk voor meer informatie over Youth Alpha cursus op https://alphayouth.nl of neem contact op met:

Kom zondagavond 5 januari 2020 om 19.00 uur naar de startbijeenkomst in Welgelegen. Neem gerust je vrienden mee!.

Explore the big questions of life!

Alpha cursusIn onze gemeente gaat in D.V. januari 2020 weer een Alpha-cursus van start. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten op de donderdagavond in Welgelegen gaan de deelnemers het avontuur aan om te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Samen eten, een inleiding over een onderwerp en even doorpraten in kleine gespreksgroepjes dat zijn de ingrediënten van de alpha-cursus. In Nederland hebben ruim 250.000 mensen een Alpha gevolgd. Ben je jong of oud, gelovig of niet-gelovig; je bent van harte welkom.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a.:”is geloof achterhaald, saai en onwaar?, Wie is Jezus en waarom is hij gestorven?, Wat is bidden?, Hoe kan ik het kwade weestaan?, Hoe nu verder?”

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen.

Wil je meedoen of wil je meer informatie? Neem contact op met Wichert v.d. Bosch T 06 811 522 23 of met ds. GJ Röben T 0578-701019/ 06 579 131 61