Hervormde Gemeente Heerde

Hoge spits, lage drempels

Gebed is geen truc, het is God ontmoeten in dankzegging, voorbede, en verootmoediging. Het is kloppen, zoeken en volhouden…..
Recht voor ogen

Onrecht: soms kijken we er liever van weg. Het is oncomfortabel om geconfronteerd te worden met datgene wat er niet klopt in de wereld. Toch hebben we als christenen een andere opdracht. Onrecht gaat God aan het hart. Daarom zet de Week van Gebed voor de eenheid van 20 t/m 27 januari 2019 het recht voor ogen. Met een concrete Bijbelse oproep scherpt de Week van Gebed onze blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht. U en jij zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen.

Tijdens de Week van Gebed bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

De onderwerpen voor de gebedsweek van 2019 zijn aangereikt door christenen uit Indonesië. Zij zien een toename van onrecht en corruptie in hun land. Dit onrecht gaat gepaard met exclusiviteit en verdeeldheid. Tijdens de Week van Gebed voor de Eenheid in 2019 bidden we daarom juist voor recht en gerechtigheid. Tijdens deze week krijgen we elke dag een probleem dat door onrecht veroorzaakt wordt in ons blikveld.

Tijd:

19.15 – 20:00 uur, aansluitend koffiemoment

Kruiskerk

B. van Dijklaan

Rehoboth

Acacialaan

Johanneskerk/Welgelegen

Stationsstraat

Ontmoetingskerk

Kanaalstraat

Eben-Haëzer/ Verbindingskerk

Bonenburgerlaan