Hervormde Gemeente Heerde

Hoge spits, lage drempels

IMG 6264

Ook dit jaar is er tijdens de wekelijkse woensdagmiddagmarkt in de maanden Juli en  Augustus weer een reeks zomerse bespelingen van de Hattemer beiaard gevolgd door een bespeling van beide orgels in de Grote – of  Andreaskerk. Aanvang carillonconcerten 14.30 uur, met aansluitend van 15.15 uur tot 15.45 uur een orgelbespeling.

Achtereenvolgend 9 weken spelen de volgende musici.

3  Juli - Beiaardier Mannes Hofsink ((Meppel) en Organist Bert Gelderman
10 Juli - Stadsbeiaardier Martien van der Knijff en Organist Martin van Heerde
17 Juli - Stadsbeiaardier Martien van der Knijff en Organist Jaap Neuteboom
24 Juli- Stadsbeiaardier Martien van der Knijff en Organist Daan Dekker
31 Juli - Stadsbeiaardier Martien van der Knijff en Organist Lex Gunnink
7  Augustus - Stadsbeiaardier Martien van der Knijff en Organist Bert Gelderman
14 Augustus - Stadsbeiaardier Martien van der Knijff en Organist Jaap Neuteboom
21 Augustus - Stadsbeiaardier Martien van der Knijff en Organist Mathijs Schuurman
28 Augustus - Stadsbeiaardier Martien van der Knijff en Organist Johan Smit

Mooi te combineren met een bezoekje aan de weekmarkt en het historische centrum van het oude Hanzestadje met het sfeervolle marktplein rondom de Andreaskerk en keus uit meerdere terrassen om even rustig plaats te nemen.

Luisteraars zijn van harte welkom. De toegang is vrij en programmaboekjes zijn gratis verkrijgbaar in de dan voor bezichtiging geopende Andreaskerk.

20190311 GroteLetterBijbelVeel oudere mensen kampen met slechter wordende ogen, de lettertjes in een ‘gewone’ Bijbel zijn te klein geworden voor hen. Daardoor gaat het lezen steeds moeilijker of het lukt zelfs helemaal niet meer. Met name als het de Bijbel betreft wordt dat vaak als een groot gemis ervaren.

De oplossing lijkt simpel: dan koopt zo iemand toch een Groot Letter Bijbel?! Maar zo simpel is het niet! Groot Letter Bijbels zijn nauwelijks nog te koop, hier en daar is hooguit nog aan een gebruikt exemplaar te komen. Overigens waren de nieuwe exemplaren destijds ook enorm prijzig. En dat voor mensen die door hun handicap vaak toch al te maken hebben met veel extra kosten!

Vandaar dat de Bijbelvereniging het initiatief heeft genomen om de Goot Letter Bijbel opnieuw te laten drukken. En evenals alle andere uitgaven van deze vereniging wordt ook deze 5-delige serie (4 delen Oude Testament en 1 deel Nieuwe Testament) gratis ter beschikking gesteld. Het enige dat wordt gevraagd is een bijdrage in de verzendkosten van € 9,50.

Via de website www.bijbelvereniging.nl kan de Bijbel gratis worden aangevraagd.
Inlichtingen kunnen worden ingewonnen via info@bijbelvereniging.nl

In deze rubriek publiceren wij evenementen en activiteiten van kerkelijk en / of pastoraal belang van derden.