Hervormde Gemeente Heerde - Pastoraat

[Dit is een voorlopige tekst - mis je nog informatie over de 'Pastorale inzet' laat het ons dan weten]

Zowel bij vreugdevolle als zorgelijke omstandigheden willen we als Hervormde Gemeente Heerde er voor onze gemeenteleden zijn; het pastoraat. Het pastorale werk is in de Hervormde Gemeente Heerde in beide wijken op dezelfde wijze georganiseert. En we zijn een missionaire gemeente dus zijn telkens op zoek naar andere mogelijkheden om zo veel mogelijk mensen te betrekken.

Persoonlijk gesprek
Wanneer je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek kun je contact opnemen met je wijkoudeling of een bezoekmedewerker. Aan de hand van de statenlijst is eenvoudig na te gaan wie het aanspreekpunt is in jouw buurt. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met een van de predikanten of kerkelijkwerker.

Klik hier voor een overzicht van ambtsdragers per sectie
Klik hier voor een overzicht van secties per straatnaam

[Dit is een voorlopige tekst - mis je nog informatie over de 'Bijzondere aandacht' laat het ons dan weten]

Ziekte
Ook ziekte of ziekenhuisopname willen we graag meeleven. Ook gemeenteleden die worden opgenomen in een verzorgings- of verpleeghuis worden bezocht door de pastoraal werker. Het is belangrijk uw predikant of de pastoraal werker ervan op de hoogte te brengen als u of een familielid in een situatie komt waarbij extra bijzondere pastorale aandacht van toepassing is.

Ouderen
Voor ouderen is er ook bijzondere pastorale aandacht. Een aantal keer per haar ontvangen gemeenteleden van 75 jaar en ouder het blad 'Licht in de avond'. Bij een kroonverjaardag (80, 85 etc.) wordt de jarige rond de verjaardag bezocht.

Gehandicaten
Voor gemeenteleden met een verstandelijke beperking zijn twee ouderlingen en de pastoraal medewerker beschikbaar. Zij helpen om onze gemeente en het geloof toegankelijk te maken voor deze mensen.
Contactpersoon voor het gehandicaptenpastoraat is Jack Augustinus, tel 0578-691501, email jaugustinus@hervormdheerde.nl

[Dit is een voorlopige tekst - mis je nog informatie over de 'Huisbezoek' laat het ons dan weten]

De Hervormde Gemeente Heerde vindt het ook belangrijk om er niet alleen te zijn op bijzondere momenten maar ook in het dagelijkse leven. Daarom probeert een ambtsdrager of bezoekmedewerker eens in de twee jaar een huisbezoek te brengen bij gemeenteleden tenzij is aangegeven dit niet op prijs te stellen. Dit huisbezoek zal, na het maken van een afspraak, meestal bij het gemeentelid thuis plaatsvinden. In het gesprek kunnen allerlei geloofs- en kerkzaken aan de orde komen.