Week 4 - 14 maart

Week4

De naakten kleden

‘Ik was naakt en jullie kleedden mij’ - Mattheüs 25:36
Wie vroeger z’n vijand echt wilde vernederen nam hem mee zonder kleren. ‘Naakt en barrevoets’, schrijft Jesaja. Veel dieper kon je als mens niet zinken. Naakt zijn betekent niet alleen geen kleren om je lichaam hebben, maar ook dat er geen plek voor je is in de gemeenschap. Je bent weerloos, in alle opzichten. Overdag de gesel van de zon waar niets je tegen beschermt, ‘s nachts de kou. En dag en nacht de schaamte van het naakt zijn. Het hebben van kleding was geen vanzelfsprekendheid. Door de hele Bijbel heen vind je de oproep te delen van je kleding. De heilige Maarten trok zich deze oproep aan toen een bedelaar hem om kleren smeekte. Hij sneed zijn mantel in tweeën. Achter de kleding zit de vraag naar waardigheid. Wellicht is het daarom dat Paulus het beeld van kleding gebruikt als hij het geloof ter sprake brengt. Wie bekleedt is met Christus, ontdekt hoe God hem voluit mens wil maken. In navolging van Jezus kleden we de ander, letterlijk en figuurlijk, en helpen we om mensen waardigheid te geven.

Kleding inzamelen
De oproep voor deze week is om kleding in te zamelen voor De Circel. De Cirkel is een kledingbank en winkel voor 2e hands kleding. De kleding is door particulieren ter beschikking gesteld en werkt zonder winstoogmerk, maar met het oog op recycling en het helpen van elkaar! De Cirkel is een stichting die het mogelijk maakt goede bruikbare kleding en schoenen weg te geven aan inwoners van Heerde en omgeving die (tijdelijk) de financiële middelen niet hebben. Daarnaast kan ieder ander bij de Cirkel kleding verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage.

De doelstellingen van de Cirkel zijn:

1. een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in Heerde en omgeving door het verstrekken van kleding en schoeisel aan mensen die over beperkte financiële middelen beschikken
  1. het bevorderen van hergebruik van kleding in het kader van duurzaamheid

Beddengoed en handdoeken zijn ook welkom.

Inname eisen:

• de kleding is gewassen en gestreken
  • de kleding is niet beschadigd / kapot
  • de kleding heeft geen vlekken
  • de kleding heeft geen erge pluisvorming

U kunt uw verpakte artikelen tot 29 maart inleveren bij de familie Bijsterbosch, Zuppeldseweg 16-1 te Heerde.

Doet u mee, samen zijn we kerk !

De diaconie