Week 1 - 21 feb.

Week1

De zieken bezoeken

In de lijdenstijdactie van de diaconie gaan we voor de eerste week van start met het thema “Zieken bezoeken”. Dit komt naar voren in de volgende tekst:

‘Ik was ziek en jullie bezochten mij’  - Mattheüs 25:36

De zieke had een kwetsbare plek in de samenleving in Israël. Mensen liepen er liever met een boog omheen. Niet zelden omdat gedacht werd dat iemand zijn ziekte wel verdiend zou hebben. Misschien dat daarom het woord voor ziek ook wel als zwak wordt uitgelegd: je staat aan de rand, lijkt er even niet meer bij te horen. Radicaal doorbreekt Jezus dit onbarmhartige patroon in de maatschappij door op talloze zieken af te stappen. Daarmee doet Hij meer dan alleen genezen, Hij is hen ook nabij. Hij geeft de mens terug aan zichzelf en maakt van iemand aan de rand weer een mens temidden van mensen. In dat spoor kunnen we op weg. Het mooie van het woord bezoeken is dat je er ook zoeken in kunt lezen: opzoeken wie ziek is. Daar kunnen we wat mee, voor onszelf of als gemeente: we kijken actief om ons heen en zoeken actief op wie even niet mee kan doen.

Een kaartje sturen

Aangezien daadwerkelijk bezoek wat lastig is, hebben we een alternatief waarbij we toch de zieken aandacht kunnen geven. Het actief omzien naar de naaste kan door het versturen van een kaart naar een eenzame of zieke buur of kennis of naar een mantelzorg(st)er. Achter in de kerk liggen kaarten en zijn tevens beschikbaar bij de diakenen. U kent vast wel een diaken in de buurt, desgewenst bezorgen wij bij u de gewenste kaarten. Gemeenteleden kunnen deze kaarten dan beschrijven, frankeren en versturen. Het is ook mogelijk om een e-card te versturen via onderstaande links.

ecard christelijke ecards  ecard c cards

of kijk op http://www.kruislinks.nl/weblinks/christelijke-e-cards/.

Kleurplaten

Hieronder staan kleurplaten voor de kinderen. Deze kunnen digitaal ingeleverd worden via diaconie@hervormdheerde.nl. Van deze tekeningen worden kaarten gemaakt voor de bloemengroet en voor de paasgroet actie aan onze ouderen.

Kleurplaat Geen kind alleen Kleurplaat landbouw Azië Kleurplaat Zorg voor elkaar

Iedereen kan meedoen en hier past de opmerking: “kleine moeite, groot plezier”. Juist in deze tijd mogen we niet verslappen in het omzien naar elkaar, hoe lastig dat soms ook is.

Doet u mee! Samen zijn we kerk.

De diaconie