Hervormde Gemeente Heerde

Hoge spits, lage drempels

Het Gelders Vocaal Ensemble organiseert in samenwerking met Vocaal Ensemble Rijssen een zomerconcert in Apeldoorn op zaterdagavond 29 juni 2019.

Tijdens deze avond kunt u genieten van schitterende werken uit de Britse en Duitse koorliteratuur van componisten als Johann Michael Bach, Rheinberger, Mendelssohn en Tallis. Het Gelders Vocaal Ensemble staat onder leiding van Arjan van Hees en het Vocaal Ensemble Rijssen staat onder leiding van Jan-Geert Heuvelman; beide dirigenten begeleiden het andere koor op het orgel. Ruth de Looze verleent haar medewerking als sopraansoliste.

De toegang is gratis. Deze muzikale avond wilt u niet missen!

Zaterdag 29 juni
Kerk open 19.30 uur
De Hofstad, Hofveld 52, Apeldoorn
Entree gratis

20190311 GroteLetterBijbelVeel oudere mensen kampen met slechter wordende ogen, de lettertjes in een ‘gewone’ Bijbel zijn te klein geworden voor hen. Daardoor gaat het lezen steeds moeilijker of het lukt zelfs helemaal niet meer. Met name als het de Bijbel betreft wordt dat vaak als een groot gemis ervaren.

De oplossing lijkt simpel: dan koopt zo iemand toch een Groot Letter Bijbel?! Maar zo simpel is het niet! Groot Letter Bijbels zijn nauwelijks nog te koop, hier en daar is hooguit nog aan een gebruikt exemplaar te komen. Overigens waren de nieuwe exemplaren destijds ook enorm prijzig. En dat voor mensen die door hun handicap vaak toch al te maken hebben met veel extra kosten!

Vandaar dat de Bijbelvereniging het initiatief heeft genomen om de Goot Letter Bijbel opnieuw te laten drukken. En evenals alle andere uitgaven van deze vereniging wordt ook deze 5-delige serie (4 delen Oude Testament en 1 deel Nieuwe Testament) gratis ter beschikking gesteld. Het enige dat wordt gevraagd is een bijdrage in de verzendkosten van € 9,50.

Via de website www.bijbelvereniging.nl kan de Bijbel gratis worden aangevraagd.
Inlichtingen kunnen worden ingewonnen via info@bijbelvereniging.nl

In deze rubriek publiceren wij evenementen en activiteiten van kerkelijk en / of pastoraal belang van derden.